Helstekt svinefilet med soppsaus

Kilde: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kjott/helstekt-svinefilet-med-soppsaus

 

ca 800 gr romtemperert svin indrefilet

 

Slik gjør du det

Til denne oppskriften pü helstekt svinefilet trenger du en ildfast form, og gjerne et steketermometer for ü fü den perfekte kjernetemperatur pü kjøttet. La kjøttet ligge ute i minst en halv time i romtemperatur før du skal steke det. Sett stekeovnen pü 200°C.

 

  1. Gni den romtempererte svinefileten inn med salt og pepper. Brun kjøttet raskt pü alle sider i en varm stekepanne med smeltet, nøttebrunt smør. Legg deretter indrefileten over i en ildfast form. Dersom du bruker steketermometer, stikker du det i den tykkeste delen av kjøttet før du setter formen i ovnen
  2. Stek indrefileten midt i ovnen til den oppnür kjernetemperaturen du ønsker (ca. 25 minutter). Ta kjøttet ut av stekeovnen og la det hvile i minst 10 minutter under aluminiumsfolie før du skjÌrer det i skiver.
    lett rosa kjerne, skal termometeret vise 68-70 °C.

 

SOPPSAUS

Finhakk løk og hvitløk og skjÌr sopp i skiver eller büter. Brun løk og sopp lett i smør i en panne. Rør inn Crème FraÎche og soyasaus. Smak til med salt og pepper. La soppsausen koke i et par minutter pü middels varme. Synes du sausen blir for tykk, sper du pü med litt melk eller vann.

 

TILBEHØR

  1. Server med kokte eller ovnsbakte poteter (gjerne bakt i ovnen sammen med fileten).
  2. Kok brekkbønner, rosenkül eller andre grønnsaker du vil ha til. SkjÌr svinefileten i skiver og server med poteter, grønnsaker og soppsaus. Dryss over rødløk og hakkede, friske urter dersom du ønsker det.

 

Comments are closed.