Firkløverkake – form 20 cm

Kilde: https://www.godt.no/oppskrift/6852/hoey-firkloeverkake-med-glasur

20 cm form – 5 personer

2 egg

 

Firkløverglasur
Kok sukker, fløte og smør til en tykk saus. Avkjøl litt og tilsett firkløversjokoladen. Rør til en glatt glasur. La glasuren bli litt avkjølt, og smør den pü kaken.

Slik gjør du

  1. Varm ovnen til 180 grader og kle formene med bakepapir.
  2. Rør egg og sukker til eggedosis. Bland smøret inn i eggedosisen.
  3. Sikt sammen mel, bakepulver, vaniljesukker og kakao. Bland det tørre inn i eggedosisen vekselvis med melken. Rør til røren blir jevn og fin.
  4. Fordel røren i formene og stek kakene midt i ovnen i ca. 35 minutter. Sjekk med en kakepinne om kakene er ferdig stekte (litt myke i midten er bare godt spør du meg). La kakene fü avkjøle seg ca. 15 minutter i formene før du tar de ut og avkjøler videre pü rist.
  5. GLASUR: Smelt smøret til glasuren i en kasserolle. Tilsett fløte og melis og la det fü et skikkelig oppkok under omrøring. Trekk kasserollen til side og rør inn sjokoladen i biter. Glasuren skal bli blank og elastisk.

 

Del kaken i to jevne lag. Bygg kaken med glasur mellom hvert lag, pass pĂĽ at du har nok glasur igjen til toppen. La kaken vĂŚre helt ÂŤnakenÂť pĂĽ sidene eller glatt den litt til (det er ikke meningen at det skal vĂŚre et tykt lag glasur rundt kaken).
Dryss over krokan og server kaken straks eller oppbevar kaken kjølig frem til servering.

 

 

Comments are closed.