Horn, fylt med dill, laks og smøreost

Bygger på: https://www.matgodt.no/hjemmebakst/horn-fylt-med-ost-og-skinke/ 

 

8 store horn 

Tar ca 1 time og 45 min å lage dem, herav er 70 min heving.

 

INGREDIENSER

  • 50 g bremykt eller smør
  • 350 g hvetemel 
  • 75 gr finmalt sammalt mel
  • 1 ts salt
  • 3 ts sukker
  • 3 ts sukrin 
  • 3 dl melk
  • 2 egg (1 i deigen og 1 til pensling) 
  • 25 g fersk gjær (eller 1/2 pakke tørrgjær)

Fyll og topping

  • 200 gram røkt laks i biter
  • 1 pk Philidelfia smøreost
  • Dill (gjerne fersk) 
  • 1 egg til pensling
  • valmuefrø

Smuldre gjær i bolle og tilsett noe sukker. Smelt smøret og tilsett melken. Varm til 37 grader.

Rør sammen og rør inn egget. Tilsett litt og litt mel til du har en smidig deig som ikke lenger er klissete.
Elt deigen godt.

Dekk bakebollen med plastfolie og la deigen heve til dobbel størrelse. ca 40 min.

Når deigen er ferdig hevet. 

Sett stekeovnen på 220 grader

Kjevle den til en flat rund leiv. Del leiven i 8 like store deler i samme form som pizzastykker. Smør på smøreosten (iblandet dill) og legg noe laks på hver del og rull sammen hver del fra den brede ytterkanten og inn til midten. Pass på at spissen kommer under hornet slik at den ikke går opp.

Legg hornene på et bakepapirkledd stekebrett. Dekk med plastfolie, og la dem etterheve i cirka 30 minutter.

Før steking pensler du hornene med et sammenpisket egg, og drysser over litt valmuefrø om du ønsker det.

Stekes i cirka 10 minutter midt i ovnen.

Oppskriften gir 8 store horn.

Tine: 170 grader i ca 10 min. (Til de er gyldne)

 

Comments are closed.