Eplegløgg uten alkohol

1.

Kilde: https://enestaaendemat.no/2013/12/01/epleglogg/ 

Eplegløgg (1 glass)

2,5 dl presset eplejuice (ikke fra konsentrat)
1 tynn skive fersk ingefær
2-3 nellikspiker
1/8 ts malt kanel
1/4 vaniljestang, snittet på langs
1 klunk mørk rom
0,5 skive sitron

Det finnes mye god presset eplejuice  å få tak i. Bruk den du liker best. Jeg heller mot de syrlige, f.eks. fra Ringi. Ha eplejuice, ingefær, nellik, kanel og vanilje i en kasserolle og kok opp. Skru ned varmen og la gløggen trekke i 20-30 minutter.

Legg sitronskiven i glasset eller koppen og hell over litt rom. Øs til slutt over rykende varm gløgg. Nytes med en gang

 

2.

https://trinesmatblogg.no/recipe/epleglogg-med-kanel/

INGREDIENSER

1 leplejuice
2kanelstenger
1 tsnellikspiker
1vaniljestang
4 skivereple , til dekor

SLIK GJØR DU

Bruk eplejuice av god kvalitet, varm opp juicen til kokepunktet og tilsett kanelstang og nellikspiker. Splitt vaniljestangen i to på langs, skrap ut frøene og tilsett frøene og stangen i eplejuicen. Dra kasserollen av kokeplaten og la toddyen trekke ca. 15 minutter. Sil blandingen og varm opp til kokepunktet igjen. Hell eplegløggen i glass eller krus, pynt med en epleskive og server umiddelbart.

 

3.

https://beritnordstrand.no/glogg/ 

  • 1 liter ferskpresset eplejuice (ikke fra konsentrat)
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk anisfrøstjerneanis
  • 8 stk nellikspiker
  • 4 tynne skiver fersk ingefær
  • 1 stk vaniljestang skåret på langs
  1. Bland alle ingrediensene i en kjele og varm langsomt opp til like oppunder kokepunktet.
  2. La blandingen trekke oppunder kokepunktet i 10 minutter under lokk.
  3. Slå av varmen og la det hele stå å trekke i romtemperatur et par timer, så smaksstoffene får tid til å utvikle seg.
  4. Sil så drikken gjennom en sikt og oppbevar den på flasker i kjøleskapet.

 

Comments are closed.