Makaronigrateng

Tid: ca 1 time (4 porsjoner)

Sett stekeovnen pĂĽ 200 grader.

4 dl makaroni (riflet – ikke snarkokt er best)
– Kokes slik det stĂĽ pĂĽ pakka.

1 løk,
SkjĂŚres i smĂĽ biter – og stekes i panna

1 medisterpølse,
SkjĂŚres i passende spisebiter

150 – 200 gr oppskĂĽret bacon,
Stekes i panna

Eggestand:

2 egg

3 dl lettmelk

1/2 ts salt

1/4 ts pepper

(1/2 – 1 dl revet ost)

Gjør slik:

  • Løk, pølse og bacon: se kommentar over.

Smør et ildfast form (min 20 x 20 cm) med meierismør eller olje.

Legg et lag med makaroni i bunn (ca 1/4 av all makaroni)

Rør sammen løk, bacon, makaroni og pølse. (ca 1/2 av all makaroni)

Legg dette oppü makaroni (ca 1/4 av all makaroni) pü toppen.

Lag eggestanden, og fordel denne over makaroni.

Strø evnt. litt revet ost over det hele.

Stek retten ved 200 grader i ca 40 minutter, toppen skal vĂŚre blitt lys brun.

Serveres:

Alene med salat

Sammen med kokte poteter, smeltet smør og salat

 

Det som blir til overs settes i kjøleskap, og varmes opp dagen etter.

Comments are closed.