Torskeloin med grønnsaker og mandelpotetmos

 

Kilde: http://www.georganilsen.no/torskeloin/

Lagde denne første gang 11/5-19

Serverte rødvin til, Righetti Valpolicella Classico 2017 (Italiensk til 119,90 kr).

 

TORSKELOIN (ryggfilet), kun det tykkeste saftigste og beste kjøttet pü torsken, helt beinfri, og ikke det tynne kjøttet fra buk eller hale.

Ingredienser:

Torskeloin – 200-250 gr per person.

basilikumpesto  (Grønn pesto med Basilikum)

God olivenolje

Mandelpotet

Sellerirot

Matfløte

Sukkererter

Gulrøtter

Brokkoli

Grønnsakene smørdampes

 

Oppskrift:
Dryss rikelig med salt pü fileten og la den ligge m salt pü ca 20-25 minutter. Skyll av alt saltet. Smør inn kjøttsiden m vür hjemmelagde basilikumpesto og legg den i en ildfast form. Legg rundt noen ss-skjeer med mørk oliven + litt av oljen ogsü over fisken. Settes inn i varm ovn 200 gr c ca 20 min +. Nür du forsiktig presser pü fiskestykket skal det flake seg og falle litt fra hverandre, da er fisken ferdig. dryss over ristede pinjekjerner før servering.

Tilbehør: mandelpotet mos m sellerirot, skrell mandelpotetene og del opp i terninger sammen med ca 1/3 skrelt sellerirot, ogsü i terninger. Kokes møre sammen og moses og tilsettes litt fløte og et par ss.skjeer smør. Smak til m salt pepper og litt muskat. Klipp opp litt gressløk/vürløk for ü sette litt farge mosen.

Sukkererter/ skrüskürede tynne skiver gulrøtter/ brokkolini som smørdampes er gode grønnsaker til.

Torsken m pesto, sammen m potetmosen blir sĂĽ saftig og godt at her trengs ikke saus til.

Nydelig, sunt og lettlaget pĂĽ den tiden det tar ĂĽ ovnsteke fisken.

Comments are closed.