Multekrem med saus

Kilde: Multekrem – Deilig dessert | Oppskrift (godt.no)

(Justert oppskrift, 25/8-23 til ca 500 gr multer).

150 gr multer. (500-550 gr multer)

2 dl kremfløte (5,5 dl kremfløte)

0,5 stk vaniljestang eller 1 ss (3 ts) vaniljesukker og litt mindre med sukker. (3 ss eller 9 ts)

50 gr sukker (til vaniljestang og sukring av multene) (sukring av multene – passe mengde)

Litt multelikør

Smak multene til med sukker. Rør forsiktig sammen uten å knuse multene, spar gjerne noen til pynt.
Kjør litt av multene med en stavmikser sammen med laken som har dannet seg etter sukringen.
Gni sausen gjennom en sil for å fjerne frøene. Smak sausen til med litt multelikør, hvis du har.

Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Dryss 1 ss sukker over vaniljefrøene og mos det godt sammen til vaniljesukker.
Pisk fløte og vaniljesukker til myk krem. Når du kan lage myke topper med vispen, er kremen klar.

Tilsett de sukrede multene. Vend det lett sammen til en lekker multekrem.

Multekremen er best nylaget, men kan fint stå en stund i kjøleskapet.

Pynt med pene bær, og multesaus ved servering.

 

Comments are closed.