Frokostbrød – 12 stk avlange grove/fine

Frokostb12Her er det to varianter:

Fin og halvgrov. Den eneste forskjellen er melblandingen.

Veldig enkelt å lage.

Det som tar tid, er heving,  2 * 40 minutter.

Inneholder ikke melk.
Sunne: Ikke så værst – sukkeret kan nok droppes og det samme med saltet.

De ser gode ut!
Passer godt til frokost, lunch eller ved siden av noe en suppe til middag.

Oppskrift

50 gr gjær eller 1 pk tørrgjær
50 gr meierismør
3,5 dl vann
1/4 dl sukker (kan eventuelt droppes)
1/4 ts salt (kan eventuelt droppes)
1 egg
ca 6,2 dl fin hvetemel (ikke alt brukes)
2,5 dl fin sammalt hvetemel
1,5 dl grov sammalt hvetemel
Valmuefrø (eller sesamfrø)

(Variant 5/7-20: 4 dl fin rugmel + 7 dl hvetemel. Meget gode. Kanskje prøve 5 dl fin rug + 6 dl hvetemel neste gang)

(For å få fin, bruk ca 650 gr hvetemel)

Frokostb1Smuldre gjær i en bolle, tilsett litt sukker.
Smelt smør og varm opp med vann, til 37 grader. Hell over gjær, og løs denne opp.
Tilsett resten av sukkeret, egg, salt, fint + grovt mel.

Rør dette sammen

Tilsett den mengde hvetemel som er nødvendig, for at deigen slipper bollen du baker i.

.

Frokostb2

 

Strø over litt mel, og sett til heving i 40 minutter, på et lunt sted.

(Jeg bruker varmt baderom).

.

.
Frokostb3

Deigen har stått i 40 minutter.

Har doblet seg, og er klar for utbaking.

.

.
.
Frokostb4

Elt deigen på bakebordet.

Del deigen i to.

 

.
.

Frokostb5
Rull ut pølse.

Del denne i 6 like lange emner.

 

.
.

Frokostb6

 

Press disse flate, og fukt toppen under rennende vann (eller en skål med vann).
Sett på stekebrettet (bruk bakepapir – husk at bakepapir kan brukes flere ganger)
Strø over valmuefrø

.
.

Frokostb7Dekk med plast (eller det du normalt bruker)

Jeg bruker en ubrukt plastpose – f.eks. fra Meny.
Splittet i kantene og i bunn – slik at det blir to enheter (for to brett).
Disse brukes flere ganger – lagres på et egnet sted (holdes rent).

Sett stekeovnen på 220 grader (avhenger av ovn).
.
.
Frokostb8

Etterhev over varmt vann, eller på et varmt sted i ca 40 minutter.

Her har de stått i 40 minutter, og er klar for steking.

 

.
.

Frokostb9Stek i ca 14 minutter på ca 220 grader. (Pass på, skal få en gylden farge)

Sett på nederste rille i ovnen.

 

.
.

Frokostb11Avkjøles på rist.

 

Legg igjen en kommentar