Wienerbrød – lettvinte

32 stk (15 stk) eller 6 (3) stenger. I parentes bakerst, justert oppskrift – etter første baking 30/4-17.

(Gammel oppskrift – ble nok komponert av mor).

 

1 liter  mel (7,5 dl)

250 gr  smør (190 gr)

6 ss  sukker (4,5 ss)

2 egg  (1 1/2 egg) – resten til pensling

2 1/2 dl  vann (1,9 dl)

50 gr  gjær (37,5 gr)

Heves en gang i ca 1 1/2 time

Stekes i 12 – 14 minutter på 225 grader

Eggekrem:

4 dl  (2 dl) lett melk

4 ss  (2 ss) sukker

4 ss  (2 ss) smør

4 ss  (2 ss) potetmel

 

Løs opp potetmel i litt av den kalde melken  tilsett deretter i kjelen

1,5   (1 ts) vaniljesukker  —  smak til 

2 (1) egg 

Du må la kremen bli tykk nok før du tilsetter eggene, så ikke den blir rennende.

 

Slik gjør du
  1. Kok opp potetmel, melk, smør og sukker i en gryte.
  2. Skal IKKE koke, rør godt hele tiden.
  3. Ta gryten av varmen og ha i sammenvispet egg og vaniljesukker.
  4. Sett i vannbad for avkjøling

 

4/2-18: Se oppskrift til Prinsessekake. Ble ikke tykk når jeg lagde den 4/2-18. Ser ikke at jeg gjorde noe feil – rørte kanskje i for kort tid. Kan evnt. prøve med Piano vaniljekrem en gang.

—-

Eggekrem – Prinsessekake

Hjemmelaget (lages mens deigen heves)
2 1/2 dl lettmelk
1 stort egg
2 ss sukker
1 1/2 ss potetmel
1 ts vaniljesukker (has i, når det settes i vannbad for avkjølig

  1. Ha alt unntatt vaniljesukker i en liten kjele.
  2. Varm opp under opprøring – pass på å røre hele tiden og pass på at det ikke begynner å koke.
  3. Rør til det begynner å stivne (10 – 15 minutter).
  4. Når det er passe stivt, settes i vannbad for å bli helt kaldt.
  5. Rør inn vaniljesukkeret.
  6. Må være helt avkjølt før det brukes i kaken.

——–

Melisglasur:

Ta litt melis i en kopp, tilsett litt og litt (veldig lite) vann mens du rører rundt slik at melisen løser seg med vannet. Skal være litt tykt. Smør det på – se bilde neders + øverst.

Comments are closed.