Banankake i form

Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/7974/saftig-banankake-med-sjokolade/widget 

Bakt 1. gang: 6/5-17

Form: 1 liter (brukte den i silikon)

4 overmodne bananer

3 egg

100 gr rapsolje

400 gr hvetemel

150 gr sukker

1 ts bakepulver

0,5 ts salt

1 ts kanel

100 gr lys kokesjokolade – i smĂĽ biter

50 gr valnøtt – hakket

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen pĂĽ 180 grader
  2. Kle formen med bakepapir
  3. Mos bananene med en gaffel til bananpure. Tilsett eggene og rør godt til alt er blandet sammen. Rør inn oljen.
  4. Sikt de tørre ingridiensene
  5. Vend sammen med en slikkepott – ikke rør for mye for da blir kaken veldig hard
  6. Vend inn sjokolade og valnøttene rett før steking
  7. Ha røren over i brødformen.
  8. Stek i 55-65 minutter. Prøv med pinne – skal vĂŚre “ren” nĂĽr du tar den ut igjen.
  9. Avkjøl
  10. Pakk kaken inn i aluminiumsfolie, sĂĽ holder den seg saftig i flere dager.

 

 

Comments are closed.