Kalvestek

Kilde:

https://www.aperitif.no/oppskrifter/oppskrift/festfin-kalvestek/69962 

Fremgangsmåte

Gni kjøttet med salt og pepper og sett et steketermometer i den tykkeste delen. Skrell grønnsakene og del løken i båter og gulrøttene i biter.

Legg steken i en ildfast form eller langpanne og fordel løk og gulrøtter rundt. Sett steken inn i forvarmet ovn på 125° C. Hell på litt vann i formen. Om vannet fordamper i løpet av steketiden, etterfyll.

Steketiden er avhengig av størrelsen på steken. Når termometeret viser 62° C er den rosa inni. Ved 70° C er snittflaten grå. La steken hvile ca. 15 minutter før du skjærer den i skiver. 

Pynt med friske urter som rosmarin. 

Saus:

Rødvinsaus

Fløtesaus

Grønnsaker:

Asparges

Blomkål, gulrøtter og broccoli

 

En annen oppskrift:

https://trinesmatblogg.no/recipe/kalvefilet-med-portvinssaus-lun-rodloksmarmelade-og-ovnsstekte-poteter/ 

Comments are closed.