Rundstykker – 10 store

Ingredienser:

300 gr hvetemel

200 gr grov sammalt hvetemel (eller tilsvarende)

1/2 ts salt

1 ss sukker

50 gr smør

50 gr gjær

3,5 dl lett melk

Trenger 1 stekeplate

Fremgangsmåte:

Smuldre gjæren i bakebollen – tilsett litt av sukkeret. Varm smør og melk til 37 grader.

Hell litt av væsken over gjæren, og rør om slik at all gjæren løser seg. Tilsett resten av væsken.

Tilsett resten av sukkeret + salt + grovt mel. Rør om.

Tilsett hvetemel, og elt deigen til den slipper bollen.

Sett bollen med lokk eller plast til heving på et lunt sted i 40 min (dobbel størrelse)

Sett stekeovnen på 250 grader, når du setter deigen til heving. (Heves kun en gang).

Bak ut  – runde eller avlange rundstykker.  Sett på brett.  9 – 11 stykk avhengig av hva du ønsker av størrelse.

Pensle med vann.

Stekes på 250 grader i 12 – 15 min.

Avkjøles på rist.

Kan fryses.

Tines på 160 grader i ca 10 minutter.

Laget første gang 17.5.2017

Comments are closed.