Rundstykker – 10 store

Ingredienser:

300 gr hvetemel

200 gr grov sammalt hvetemel (eller tilsvarende)

1/2 ts salt

1 ss sukker

50 gr smør

50 gr gjĂŚr

3,5 dl lett melk

Trenger 1 stekeplate

FremgangsmĂĽte:

Smuldre gjĂŚren i bakebollen – tilsett litt av sukkeret. Varm smør og melk til 37 grader.

Hell litt av vÌsken over gjÌren, og rør om slik at all gjÌren løser seg. Tilsett resten av vÌsken.

Tilsett resten av sukkeret + salt + grovt mel. Rør om.

Tilsett hvetemel, og elt deigen til den slipper bollen.

Sett bollen med lokk eller plast til heving pü et lunt sted i 40 min (dobbel størrelse)

Sett stekeovnen pĂĽ 250 grader, nĂĽr du setter deigen til heving. (Heves kun en gang).

Bak ut  – runde eller avlange rundstykker.  Sett pĂĽ brett.  9 – 11 stykk avhengig av hva du ønsker av størrelse.

Pensle med vann.

Stekes pĂĽ 250 grader i 12 – 15 min.

Avkjøles pü rist.

Kan fryses.

Tines pĂĽ 160 grader i ca 10 minutter.

Laget første gang 17.5.2017

Comments are closed.