Svinefilet (helstekt) med grønnsaker og ovnsbakte poteter

Kilde: https://www.godt.no/annonsorinnhold/meny/1137/helstekt-svinefilet-med-groennsaker-og-ovnsbakte-poteter

Laget 1. gang 26. mai 2019

 

Ingredienser

800 g svinefiletytre eller indre 
500 g poteter 
1 ts timian 
1 stk rød paprika 
1 stk blomkål liten 
1 dl eplemost 
olje til steking 
salt 
pepper
  1. Høvle potetene i tynne skiver, pensle en langpanne med olje og ha i potetskivene. Strø over salt og pepper. Stek i ovnen på 200 °C ca. 20 min.
  2. Gni svinefileten med timian, salt og pepper. Brun fileten i en stekepanne, og la kjøttet ettersteke med potetene ca.10 min. til akkurat gjennomstekt.
  3. Del paprika i biter og blomkål i små buketter. Fres dem i olje i en stekepanne til det er blankt. Tilsett eplemost og kok møre under lokk, ca. 3 min. Smak til med salt og pepper.

Server gjerne med en god salat til.

Og kanskje en saus

Og kanskje er det godt med litt soppstuing.

 

Forslag til dessert?

26/5-19 serverte jeg riskrem med Piano bringebærsaus

 

 

Comments are closed.