Sjokoladepannacotta med bringebĂŚr

Kilde: http://www.godt.no/#!/oppskrift/7153/sjokoladepannacotta-med-bringebaer

Dette er en søt, frisk og uimotstüelig dessert du gjerne kan lage dagen i forveien.

Ingredienser

3personer

75 gmørk sjokolade
0.38 stkvaniljestang
1.5 ssbrunt sukkereller vanlig sukker
0.75 dlmelk
2.25 dlfløte
0.75 plate(r)gelatin
1.5 kurvbringebÌrtil servering

Slik gjør du

  1. Splitt vaniljestangen pü langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen, vaniljefrøene, sukker, melk og 1 dl fløte i en kasserolle.
  2. Kok opp og la fløtemelken trekke smak mens gelatinplaten bløtlegges i kaldt vann. Finhakk sjokoladen og ha den over i en bolle.
  3. Varm opp fløtemelken pü nytt og løs opp gelatinen i den varme vÌsken.
  4. Sil blandingen over sjokoladen. Rør til sjokoladen har smeltet, bruk gjerne en stavmikser – slik at blandingen blir helt glatt og jevn, men pass pĂĽ sĂĽ du ikke visper inn mye luft. Rør til slutt inn resten av fløten.
  5. Fordel blandingen i fire skĂĽler eller glass og la panna cottaen stĂĽ kaldt til den stivner, minst 4 timer og gjerne natten over.
  6. Mos 1/3 av bÌrene sammen med et par teskjeer sukker og bland det sammen med resten av bÌrene. Topp panna cottaen med bringebÌr, og pynt med et mynteblad hvis ønskelig.

Comments are closed.