Trukket Skrei/torsk i skiver

13/2-18: Brukte en skive skrei pĂĽ ca 300 gr.

 

Del 1 – gjøres 45 – 60 min før del 2 pĂĽbegynnes

Kok opp 1 liter vann.

Tilsett 70 gr salt

Rør om til saltet har løst seg helt opp

Sett til avkjøling (beregn minst 30 min for avkjøling). Sett i kjøleskap, nür 15 min har gütt for ü fü den kald.

 

Del 2 A.

Legg fisken i det nü avkjølte saltvannet. Her skal fisken ligge i 10 minutter.

Del 2 B.

Lag en kokebuljong som fisken kan trekke i.

Tilsett helst stilker og biter. Alternativt tørket.

Eksempler:

salt, laubĂŚrblad, pepperkorn, persille stilker, dill, gulrot i skiver (NB! mĂĽ skrelles først – skallet har en bittersmak).

Bruk sĂĽ mye vann at fisken dekkes.

La kokebuljongen koke litt slik at smaken fĂĽr utvikle seg. Smak pĂĽ laken.

 

Del 3.

Ta opp fisken av laken. Tørk av den.

Buljongen bør holde 80 – 90 grader, nĂĽr du skrur ned temperaturen.

Legg fisken oppi (husk ĂĽ skru ned platen til ca 2 (lav temperatur)).

Tiden avhenger av fiskens tykkelse. Det tar gjerne 10 – 15 minutter.

Fisken er ferdig nĂĽr den flaker seg fint.

Ta fisken opp, og sjekk med et termometer at den holder 55 grader.

 

Del 4.

Server med en salat eller agurksalat, kokte poteter og smelter meierismør.

Passende dessert:

Riskrem med rød saus

Sjokolademouse

Comments are closed.