Lammestek uten ben, surret

Kilde: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/lammestek-med-sitron-hvitlok-og-rotgronnsaker/

 

Kilde: https://www.matprat.no/matnyttig/oppdelingsguiden/lam/lammelar/lammestek-uten-ben/

NB!

Ta ut steken pĂĽ morgenen, det vil redusere steketiden.

April 2019. Stek rett fra kjøleskap pü 1,4 og tok nÌr 2 timer og 45 min.

Stek pĂĽ ca 1 kg

Stek i panna, slik at det blir en stekeskorpe rundt hele.

Sett i langpanne, dekket med aluminiumsfolie

Sett steketermometer inn pü det mest kjøttfulle delen.

Ovn pĂĽ 125 grader

Stekes midt i ovnen.

Etter  ca 1 1/2 time viser termometeret 65 grader, som er passende (medium stekt).

Kraften som kommer ut, brukes i sausen.

Pakk kjøttet inn i aluminumsfolie, og dekk et hündkle rundt (for ü holde steken varm).

La steken hvile i 15 – 20 minutter.

 

Rotgrønnsaker

  • Gulrot
  • Sellerirot
  • Persillerot
  • Pastinakk
  • Krydder: rosmarin
  • 3 dl vann (eller vin)/kraft/buljong

 

Skjer opp og legges rundt steken.

Kjenn pü grønnsakene, nür steken er ferdig.

Skru opp varmen til 175 grader, øs stekesjy over og stek videre, til middagen er klar.

 

Serveres med kokte poteter og lammesaus.

Comments are closed.