Ovnsbakt røye/ørret

Opprinnelig oppskrift:  http://gullimunn.com/2013/04/08/ovnsbakt-roye/

Laget første gang 12.5.2018. Veldig godt.

 

Røye m/agurksalat, kokte poteter og Hollandiase saus (Toro)

 

Sett ovnen på 200 grader

Tok av hode og finner. Skrapte, skylte og tørket fisken
Smurte ildfast fat med olje.

Grovhakket fersk kruspersille – ca 1/2 dl per fisk

En god klump smør i buken på fisken.
Salt gjerne fisken litt

Kruspersille i buken.

Ha saft fra presset sitron over fisken, og legg 2 -3 sitronskiver i faten sammen med fisken

Ha aluminiumsfolie løst over fatet

Stek i 40 – 45 min, til beina slipper/ryggfinnen slipper.

Server med agurksalat og kokte poteter + smeltet smør eller Hollandiese saus (Toro)

26/10-19: Ovnsbakt ørret, agurksalat, kokt potet og Hollandiase saus. Meget godt!

 

 

Comments are closed.