Grove minibaguetter

Kilde: http://www.matprat.no/oppskrifter/kos/grove-minibaguetter/

INGREDIENSER

  • 325 g hvetemel
  • 200 g fullkornhvetemel
  • 1/2 ts sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1⁄2 pakke gjĂŚr
  • 3,5 dl lunkent vann
  • 50 g romtemperert smør

SLIK GJØR DU

Lag 18 stk. Denne oppskriften er nĂĽ halvvert i forhold til det opprinnelige. De ble litt store.

  • Smuldre gjĂŚr i en bakebolle og ha i mel, sukker, salt og vann.
  • Elt deigen godt for hĂĽnd eller med kjøkkenmaskin med eltekrok. Start maskinen pĂĽ lav fart, og øk tempoet etterhvert. Elt til deigen er smidig og slipper kanten av bakebollen (ca 15. minutter).
    Dersom du bruker kjøkkenmaskin für du best resultat om du starter med lav hastighet og øker etterhvert.
  • Tilsett romtemperert smør og kjør den videre pĂĽ sakte fart til du har fĂĽtt en fin, jevn og smidig deig.
  • Dekk bakebollen med plast, og la den stĂĽ til heving pĂĽ et lunt sted i ca. en time.
  • Ha deigen pĂĽ et melet bakebord og del den i like store emner. Trill emnene runde og form dem deretter til avlange bagetter.
  • Plasser dem pĂĽ stekeplater med bakepapir. Dekk bagettene med et klede og etterhev dem til dobbel størrelse. Dette tar ca. 30 minutter.
  • Pensle bagettene med vann, lag tre snitt pĂĽ skrĂĽ i hvert emne med en skarp kniv eller et barberblad og dryss over litt fullkornshvetemel.
  • Stek dem midt i ovnen ved 225 °C i ca. 15 minutter, eller til de har fĂĽtt en fin gyllen farge.
    Hvis du har flere brett med bagetter som skal stekes kan det lønne seg ü steke dem med varmluftsfunksjon for ü fü jevn steking pü dem alle. Senk varmen til 200 °C og stek til bagettene har fütt en fin gyllen farge.

 

Comments are closed.