Sjokolademousse

Kilde: http://www.tine.no/oppskrifter/desserter/fromasj-og-mousse/sjokolademousse

MĂĽ lages minimum 1 – 2 timer før servering. Kan lages dagen før, og oppbevares i kjøleskap.

3 (store) porsjoner (1 middels porsjon)

150 (50) gram kokesjokolade (bruk gjerne lys, for en mildere smak)

3 (1) egg.

1,5 (1/2) dl kremfløte

3/4 (1/4) ts vaniljesukker

Slik gjør du det

 

  • Sett en bolle over vannbad (en kjele med kokende vann) og smelt sjokoladen i vannbadet. Skill egg. Ta bollen ut av vannbadet og rør en eggeplomme om gangen inn i sjokoladen. Pass pĂĽ at sjokoladen ikke er for varm nĂĽr du rører inn eggeplommene.

    TIPS:

    Det er viktig at sjokoladen ikke er varmere enn 60 °C. Er sjokoladen for varm koagulerer eggene.

  • Pisk fløte og vaniljesukker til krem. Bland kremen med sjokoladen.
  • Visp eggehviter stive og bland inn til slutt. (Ikke bruk all den stivpiskede eggehviten)
  • Fordel moussen i porsjonsglass og la stĂĽ i kjøleskapet i 2-3 timer før servering.

 

3 store porsjoner gav dette 16/3-19.
Dessert for tre voksne17

Comments are closed.