Bløtkake – sukkerbrød i liten brødform

Tatt utgangspunkt i: https://www.godt.no/#!/oppskrift/3209/bloetkake-i-broedform

Triksene som gjør sukkerbrodet høyt og luftig

 

Liten form (tilsvarende den jeg bruker til små formkaker) eller i rund form (str 15)

1 egg

1/2 dl sukker

1/2 dl hvetemel

1/2 ss potetmel

1/2 ts bakepulver

1/2 ss vann (8/6-19: glemte vannet)

Slik gjør du – sukkerbrød:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis. 
  2. Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett vann til slutt. 
  3. Kutt en stripe med bakepapir som dekker bunnen og kortsidene i en brødform på 1,5 liter. Hell røren i den bakepapirkledde formen. 
  4. Stek sukkerbrødet på 175 °C i ca 25 minutter. Avkjøl sukkerbrødet på rist og ta det forsiktig ut av formen.NB! Det beste er å bake sukkerbrødet dagen før kaken skal pyntes.

Rund: første gang på hytta 8/6-19. Fylt med multer.

Del kaken i to eller tre lag, avhengig av hvor høy kaken ble

Legg første lag på et kakefat og dynk lett med melk.

Fyll

Bringebær/jordbær/multer – ta de som passer. Bruk som det er – kuttet i små biter eller kok det raskt opp og avkjøl (må være helt kjølt før bruk).

Visp 2 dl av kremfløten til luftig krem og vend inn bærene/syltetøy.
Fordel fyllkremen jevnt utover den nederste bunnen.
Legg på et nytt lag med kakebunn og dynk lett med melk.
Legg på det siste laget med kakebunn og dynk lett med melk.
Visp resten av kremfløten til luftig krem og dekk toppen og rundt kanten av kaken med kremen.
Bruk gjerne en sprøytepose til dette.
Pynt med bær av den typen du har i fyllet

Comments are closed.