Sjokoladekake – lys

Sjokoladekake med lys sjokoladekrem

Kilde: http://monicasoppskrifter.blogspot.com/2012/05/anne-kaths-sjokoladekake-med-lys.html

 En av hemmelighetene til den luftige sjokoladekremen er å ha i litt kokende melk mens man pisker sjokoladekremen.

Denne kaken er holdbar i minst 3-4 dager. Den oppbevares kaldt, men bør tas ut ca 20 min før den serveres.

Ingredienser:
Kake:
Vanlig rundt kakeform, 15 cm diameter.  (Opprinnelig oppskrift står det ca 23. Brukte 24 7/6, men kaken ble alt for lav for å få to høyder. Lagde 1/2 ferdig kake). 26/10-19: brukte 15 cm kakeform – meget bra!

 

  • 2 egg 
  • 1 1/2 dl sukker 
  • 4 ss smeltet meierismør. Mål opp etter at smøret er smeltet!
  • 1 1/2 dl melk 
  • 3 dl hvetemel  
  • 1 1/2 ts bakepulver
  • 2 ss kakao 
  • 2 ts vaniljesukker
  1. Smelt smøret og sett til side.
  2. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
  3. Ha i det smeltede (litt avkjølte) meierismøret og deretter melk.
  4. Sikt i alt det tørre og rør godt.
  5. Hell røren over i en smurt form (bakepapir i bunn).
    Stek på 175 grader midt i ovnen i 40 min. (Springform 14: 50 – 55 min)
Glasur:
  • 200 g meierismør (romtemperert) 
  • 175 g melis 
  • 2 ss melk 
  • 1 ts vaniljesukker  
  • 150 g lys kokesjokolade (Alt: 100 gr lys og 50 gr Dronning)
  • 1 – 1 1/2 ss meierismør 
  • 1 egg  

Evt sjokoladepynt

Del kaken i to

  1. Rør smør og melis sammen, og tilsett kokende melk samt vaniljesukker.
    Det skal bli lett og porøst.
    Smelt sjokoladen i vannbad sammen med 1 ss smør. (Vannbad, les her – om du ikke husker hvordan)
    Avkjøl litt.
    Bland det deretter inn smør/melis-blandingen.Er blandingen veldig tynn? Hvis ja, sett den i kjølekapet til det begynner å stivne.
  2. Tilsett et egg, og pisk dette inn med en mikser.
    Dette er litt på slump, så smak til. Noen spiseskjeer med kokt kaffe er også godt i.
  3. Ta 1/2 av glassuren inne i kaka
    Bre glasuren over kaken og pynt den som du vil!
Du kan drysse over raspet sjokolade til pynt.

Comments are closed.