Kilde: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/spaghetti-med-kj%C3%B8ttboller
1 person
KJØTTBOLLER:
| 200 g | kjøttdeig eller karbonadedeig |
| ½ stk | egg |
| ⅛ ts | oreganokrydder |
| ⅛ ts | salt |
| ⅛ ts | pepper |
| 1 ss | olivenolje (gjerne blandet med smør) til steking |
SPAGETTI:
| 140 g | ukokt spagetti |
PASTASAUS:
| ½ stk | løk |
| ½ ss | olivenolje |
| ½ boks | hermetiske tomater à 400 g |
| ½ dl | vann |
| 1 ss | oreganokrydder, ev. frisk hakket oregano |
| ½ stk | grønnsakbuljongterning |
| ¼ ts | salt |
| ⅛ ts | pepper |
PASTASAUS:
- Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
- Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.
KJØTTBOLLER:
- Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.
TIPS:
Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.
- Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
- Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.
-
SPAGETTI:
- Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken.