Spaghetti med kjøttboller

Kilde: https://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/pasta-og-ris/spaghetti-med-kj%C3%B8ttboller

1 person

 

KJØTTBOLLER:

200 g kjøttdeig eller karbonadedeig
½ stk egg
⅛ ts oreganokrydder
⅛ ts salt
⅛ ts pepper
1 ss olivenolje (gjerne blandet med smør) til steking

SPAGETTI:

140 g ukokt spagetti

PASTASAUS:

½ stk løk
½ ss olivenolje
½ boks hermetiske tomater à 400 g
½ dl vann
1 ss oreganokrydder, ev. frisk hakket oregano
½ stk grønnsakbuljongterning
¼ ts salt
⅛ ts pepper

PASTASAUS:

  1. Kutt løk i store biter. Varm litt olje i en gryte og stek løk på middels sterk varme i noen minutter, til den blir blank. Tilsett presset eller finhakket hvitløk, hermetiske tomater, vann og oregano. Smuldre i buljongterningen og smak til med salt, pepper og en liten teskje sukker.
  2. Kok opp pastasausen. La den småkoke frem til servering.

    KJØTTBOLLER:

    1. Bland (gjerne kald) kjøttdeig, egg, revet parmesan, presset hvitløk, tørket oregano, salt og pepper i en bolle. Forme til små kjøttboller med hendene.

      TIPS:

      Hvis du fukter hendene med kaldt vann, klistrer ikke deigen seg så lett.

    2. Varm opp olje, ev. lik mengde olje og smør, i en stekepanne på middels sterk varme. Stek kjøttbollene i 5–6 minutter. Ha de ferdig stekte kjøttbollene og stekekraften over i pastasausen.
  • SPAGETTI:

    1. Kok opp rikelig med lettsaltet vann. Kok spagetti som anvist på pakken. 

Comments are closed.