Eplekake med sukrin og mørdeig

Kilde:  http://matsonen.blogspot.com/

En god eplekake hører høsten til, og denne smaker nydelig servert lun med kald vaniljeis eller vaniljekesam til.

250 g hvetemel/speltmel
50 g Hi-maize
150 g Sukrin
150 g smør
1 ss bakepulver
2 egg
2 epler
1 ts kanel
Kesam vanilje
Evt. mynteblad

Smuldre mel og smør. Bland inn Sukrin og bakepulver. Pisk eggene lett sammen, ha i bollen og kna deigen godt. Ha i litt mer mel dersom deigen er for bløt. Del deigen i to og klem den ene delen ut i en kakeform.

Skrell epler og skjÌr i büter, ca 1 cm tykke, og legg i eplebütene. Dryss over kanel og et par spiseskjeer Sukrin. Trill pølser av den andre halvdelen av deigen og lag rutelokk.

Stek i 35-40 minutter pĂĽ 180 grader. Ha pĂĽ en raus spiseskje kesam vanilje og et eventuelt et mynteblad.

 

Comments are closed.