Kyllingpai med brokkoli og bacon

Laget første gang 3/12-2016.

Form: ca 26 cm

Ingridienser:

Kjøp en ferdig paibunn (finnes flere varianter).

Fyll:

1/2 ferdig stekt kylling
1 pk bacon (fortrinnsvis i terninger). Kjenner ikke så mye smaken, så den evnt. droppes.
Noen små buketter med brokkoli (kjøp så lite hode som mulig – fersk!!)
1 liten pose revet gulost

1 beger Creme Fresh (light). Bruk ca 3/4.
3 egg
0,75 dl lett melk

Slik gjør du:

Sett ovnen på 210 grader.
Legg paibunn-deigen i paibunnen, enten med bakepapiret eller om du smører paibunnen med smør/olje.
Stikk noen hull med en gaffel i paibunnen
Forstek paibunnen i ca 12 minutter – nederste rille
Sett ovnen på 225 grader

Del kyllingen i passende biter – fjern alle bein.
Stek baconet
Del opp brokkoli i små buketter
Bland dette sammen

Ha fyllet i den forstekte paibunnen

Pisk sammen creme fresh, egg og melk – tilsett gjerne litt salt og pepper.
Hell dette over paien
Strø ost på toppen

Stek paien i ca 25 minutter på 225 grader – nederste rille.

Serveres med en grønn salat, noe brød – og gjerne rødvin.

Comments are closed.