Kilde: https://www.rema.no/oppskrifter/6673/kylling/kyllingform-med-sopp-og-cherrytomater/REC-35954
Laget 1. gang 23/8-2019
Ingredienser
ca 300 g | Kyllingfilet, eller kyllinglårfilet | |
---|---|---|
(1,3 fedd | Hvitløk) | |
150 g | Sopp, f.eks Champignon | |
0,5 kurv | Cherrytomater | |
ca 1 dl | Creme Fraiche | |
1 ss | Sitronsaft | |
1 ts | Timian | |
1 ts | Salt | |
1 ts | Kvernet pepper | |
2 ss | Solsikkeolje | |
1 ts | Salt |
Slik gjør du
Trinn 1
Forvarm ovnen til 200 °C varmluft. Salte og pepre kyllingbrystene og brun dem i en panne med solsikkolje.
Legg brystene i en ildfast form.
Trinn 2
Fres hakket hvitløk, delte ferske sopp og hele cherrytomater i stekepannen i to minutter. Tilsett creme fraiche, sitronsaft, timian og salt og kok opp.
Hell den varme stuingen over kyllingbrystene og ha formen i ovnen i 15 minutter ved 200 °C varmluft.
Tips!
Server med fransk baguett eller poteter.