Sjokoladekake med lys sjokoladekrem
Kilde: http://monicasoppskrifter.blogspot.com/2012/05/anne-kaths-sjokoladekake-med-lys.html
En av hemmelighetene til den luftige sjokoladekremen er å ha i litt kokende melk mens man pisker sjokoladekremen.
Denne kaken er holdbar i minst 3-4 dager. Den oppbevares kaldt, men bør tas ut ca 20 min før den serveres.
Ingredienser:
Kake:
Vanlig rundt kakeform, 15 cm diameter. (Opprinnelig oppskrift står det ca 23. Brukte 24 7/6, men kaken ble alt for lav for å få to høyder. Lagde 1/2 ferdig kake). 26/10-19: brukte 15 cm kakeform – meget bra! Kaken er mektig!
9/5-25: skal ha med denne kaken til lunch på Asker Helsesenter 21/5, da er 15 cm litt snaut.
Lag kake for 21 cm – () = form for 21 cm.
- 2 egg (3 egg)
- 1 1/2 dl sukker (2,25 dl) ((eller 1 dl sukker og 1/2 dl sukrin (10/10-20)))
- 4 ss smeltet meierismør eller bremykt (10/10-20). Mål opp etter at smøret er smeltet! (6 ss)
- 1 1/2 dl melk (2,25 dl)
- 3 dl hvetemel (4,5 dl)
- 1 1/2 ts bakepulver (2,25 ts)
- 2 ss kakao eller oboy. Oboy gir lysere/mildere bunn. (3 ss)
- 2 ts vaniljesukker (3 ts)
- Smelt smøret og sett til side.
- Pisk stiv eggedosis av egg og sukker. Husk at sukrin bruker lengre tid på å løse opp krystallene.
- Ha i det smeltede (litt avkjølte) meierismøret og deretter melk.
- Sikt i alt det tørre og rør godt.
-
Hell røren over i en smurt form (bakepapir i bunn).Stek på 175 grader midt i ovnen i 50 – 55 min
- 170 g meierismør (romtemperert) (255 gr)
- 140 g melis (210 gr)
- 1 1/2 ss melk (2,25 ss)
- 0,85 ts vaniljesukker
- 75 gr lys kokesjokolade og 50 gr Dronning. (100 gr + 90 gr)
- 1 ss meierismør (1,5 ss)
- Litt under 1 egg (1 egg)
Evt sjokoladepynt
Del kaken i to – kast toppen
- Rør smør og melis sammen, og tilsett kokende melk samt vaniljesukker.
Det skal bli lett og porøst.Smelt sjokoladen i vannbad sammen med 1 ss smør. (Vannbad, les her – om du ikke husker hvordan)
Avkjøl litt.
Bland det deretter inn smør/melis-blandingen.Er blandingen veldig tynn? Hvis ja, sett den i kjølekapet til det begynner å stivne. - Tilsett et egg, og pisk dette inn med en mikser.
Dette er litt på slump, så smak til. Noen spiseskjeer med kokt kaffe er også godt i. - Ta 1/2 av glassuren inne i kaka
Bre glasuren over kaken og pynt den som du vil!



