Eplekake

eplekake_230716

Meget god og saftig.

Kaken blir saftigere, om den får stå i kjøleskapet en ekstra dag før den brukes.
Kan oppbevares i plastpose i kjøleskap noen dager.

Bakt første gang 23. juli 2016.

Ingredienser:

Form: 20 cm  (form = 16 cm)

90 g mykt smør  (72 gr).  Alternativ for 16 form: 45 gr smør og 27 gr bremykt   (17/3-21)
1,8 dl sukker  (1,4 dl).  Alternativ for 16 form: 0,9 dl sukker + 0,5 dl sukrin   (17/3-21)
2 egg  (1 1/2 egg)
2,7 dl hvetemel  (2,2 dl)
1 ts bakepulver  (0,8 ts)
0,8 dl lettmelk  (0,7)

Fyll:
2 (- 3) store epler skåret i «tynne» båter
Litt sukker
Litt kanel

Fremgangsmåte:

Pisk smør og sukker lyst og luftig.
Pisk inn eggene.
Sikt mel og bakepulver. Bland i sammen med melken.

Kle kakeform med bakepapir i bunn og gjerne på sidene (alternativt må sidene smøres med flytende smør).

Ha deigen opp i formen. Jevn til overflaten.

Skrell eplene, ta ut kjernen (hvis du har kjerneuttaker). Del dem i passe tynne båter.

Stikk båtene (tynneste siden) ned i deigen.

Strø sukker og kanel over.

 

Stek kaken midt i ovnen ved 175 grader i ca 1 time.

Godt å servere med krem.

Kaken er fin å fryse.

Mindre variant:

eplekake_060816A

Brødform: 6 (høyde) x 10 (bredde) x 24 (lengde)

70 g smør (bør være mykt)
1,4 dl sukker
1 egg
1,8 dl hvetemel
vel 1/2 ts bakepulver
0,4 dl lettmelk
1 eple

eplekake_060816B

Fremgangsmåte som over.

Stek på 175 grader i ca 1 time.

Dekk over med matpapir mot slutten, om den begynner å bli brun.

Comments are closed.