Brød – grovt og fiberrikt

Kilde/utgangspunkt: https://www.lhl.no/et-sunnere-liv/matoppskrifter/frokost/hjemmelaget-grovt-brod/

 

Ingredienser til 2 store eller 3 små brød (1 stort)

Ingredienser:

  • l liter lunkent vann  (1/2 liter)
  • 2 ss rapsolje (1 ss)
  • 1 pk tørrgjær (1/2 pk)
  • 2 dl helkorn (bygg eller hvete) som har ligget og svellet i litt lunkent vann i 2-3 timer   (1 dl)
  • 2 dl linfrø  (1 dl)
  • 2 dl kruskakli  (1 dl)
  • 2 dl havregryn  (1 dl)
  • 4 dl sammalt hvete grovmalt  (2 dl)
  • ca. 8 dl sammalt hvete finmalt  (ca 4 dl)
  • Maks én ts salt  (Litt under 1/2 ts salt)

Fremgangsmåte

Legg helkorn i lunket vann i 2 – 3 timer.

Legg gjæren i en stor bolle, hell i litt vann og rør ut gjæren.
Ha i resten av vannet og oljen.
Ha deretter i helkorn (la vannet renne av først), linfrø, kruskakli, havregryn og salt.
Rør deretter i melet.

La deigen heve under et håndkle i 1/2-1 time.
Elt ut deigen, ha den i to (1) smurte brødformer, og la den etterheve i ca. 1/2 time.
Stek deretter i ovnen på 190°C  i ca. 50 minutter.

 

Comments are closed.