Foccacia i brødform

Kilde: http://www.saltogsitron.no/dessertoppskrifter/2/foccacia-og-fylte-horn

Laget første gang 3/12-17. (Bilde nedenfor viser halvporsjon, nå 3/4 porsjon = litt høyere brød).

Ingredienser:

  • 3 dl lunkent vann  (2,25 dl)
  • 1 pakke gjær – 50 gr (37,5 gr)
  • 4 ss olivenolje (3 ss)
  • 6 dl hvetemel (4,5 dl)
  • 1 ts salt (3/4 ts)
  • ((Litt Rosmarin i deigen))
  • Litt havsalt/Maldonsalt strøs oppå
  • ((Rosmarin strøs på topp))

( ) = grå form

 

Ha salt og gjær i en bakebolle. Ha i lunkent vann og bland det med gjæren. Ha i 3 av 4 ss (2 av 3 ss) med olivenolje og bland så inn melet. La deigen heve i ca 30 – 45 minutter. Smør en bakeform med litt smør eller olje (eller bruk bakepapir) og ha i deigen.

La den etterheve i ca 20 minutter.

Rett før du setter den i ovnen lager du små hull i deigen, heller på den siste spiseskjeen med olivenoljen, og har på litt havsalt.

Stek focacciaen i 15 min på 250 grader, skru så ned ovnen og la den steke videre i 30 minutter120 grader. Sjekk at bunnen har blitt lett brun, etterstek evnt. i 5-10 minutter uten form.

Comments are closed.