Foccaccia mini

Kilde: Minifocaccia | TRINES MATBLOGG

Finn frem kjøkkenmaskinen og:

5 dl lunkent vann
25 gram fersk gjær
1 ts grovt havsalt
1/2 ts sukker
4 ss olivenolje
ca 700 gram hvetemel
Bland alle ingrediensene (men hold igjen på litt av melet) i bakebollen, og kjør ved lav hastighet til deigen er godt blandet. Øk hastigheten til omtrent middels og elt deigen i totalt ca 10 minutter. Juster eventuelt med resten av melet. Du skal nå ha en blank og smidig deig.
Heves i minst 40 minutter, men helst mer enn en time, til dobbel størrelse. Ha mel på bakebordet og kjevle ut deigen til den blir passe tykk. Stikk ut små foccacia i ønsket størrelse med en utstikker, kopp eller lignende.
Legg minifoccaciaene på bakepapirkledt stekeplate. Jeg fikk ca 10 minifoccacia av denne oppskriften.
La brødene etterheve i minst 45 minutter.
Stikk nedi noen kvaster frisk rosmarin, hvis du har. Ringle over en god olivenolje og strø litt maldonsalt over.
Stekes ved 225 grader i ca 12-15 minutter, til minifoccaciaene er gjennomstekt og har fått en fin og gylden overflate.
Server minifoccacia med f.eks. rucculasalat, tomater, mozzarella, basilikum, olivenolje og en god balsamicoeddik, samt et dryss med maldonsalt.

Comments are closed.