Eplekake klassisk, til form 16/24

KIlde: https://www.godt.no/oppskrift/7086/klassisk-eplekake-med-kanel

Laget 1. gang 13/9-19. Meget god.
Har nedenfor redusert mengde kanel, da det ble for mye i opprinnelig oppskrift.
Reduserte også mengden sukker fra 200 gr til 175 gr – det var helt greit.

Ingredienser – form 24 (form 16)

200 gr (135 gr)  smør – mykt

175 gr ( 120 gr)  sukker

4 ( 3 )  egg

170 gr (115 gr)  hvetemel

1 ts ( 1/2 toppet ts) bakepulver

Fyll:

4 epler (3 epler)

4 – 4 1/2 ss sukker  (2 1/2)

1 1/2 ss kanel  (1 ss)

 

Slik lager du klassisk eplekake med kanel
Skrell eplene, fjern kjernehuset og del dem i tynne båter. Ha eplebåtene i en plastpose og tilsett sukker og kanel, rist godt slik at sukker og kanel blir godt fordelt på eplebåtene.

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Tilsett eggene, et av gangen og pisk godt mellom hvert egg. Tilsett hvete

el og bakepulver og bland forsiktig inn i deigen. Hell røren i en rund kakeform, 24 cm (16 cm) i diameter.
Stikk eplebåtene ned i deigen og stek kaken midt i ovnen i 50 – 60 minutter.

Comments are closed.