Brytebrød med ostefyll

Kilde: Hefte fra Joker + https://joker.no/Oppskrifter/brytebrod-med-ostefyll/ 

 

Ingredienser

Hovedingredienser

  • 600 g hvetemel
  • 150 g sammalt hvete, grov
  • 5.5 dl lunkent vann (30–37 °C)
  • 1 ts salt
  • ½ pose tørrgjær
  • 3 ss olivenolje

Fyll:

  • 1 potte basilikum (eller tørket på glass)
  • 2 ss olivenolje
  • 100 g revet ost

Fremgangsmåte

  1. Bland mel, tørrgjær og salt i en bakebolle, og rør vannet inn i melblandingen.
    Elt sammen til en løs, men ikke klissete deig, tilsett eventuelt litt mer grovt mel til deigen slipper bakebollen.
    Hell oljen over deigen og hev den til dobbel størrelse i ca. 40 minutter.

  2. Kna den ferdighevede deigen på nytt i 1–2 minutter.
    Del den i 16 like store runde emner. Ha mel på benken, slik at deigen ikke henger igjen.
    Trykk deigemnene litt flate med hånden eller en kjevle.

  3. Hakk basilikumbladene og bland dem med 2 ss olivenolje.
    Legg litt basilikum og revet ost på hvert emne.
    Brett deigen rundt fyllet og form til en bolle.
    Legg dem tett, med skjøten ned, i en bakepapirkledd eller smurt liten langpanne.
    Etterhev brødet i ca. 40 minutter.

  4. Stek brødet i forvarmet stekeovn, på 200 °C i ca. 35 minutter til de har fått en fin gyllen farge.
  5. Tips! Erstatt gjerne basilikum med andre urter, og/eller 2 båter med finhakket hvitløk.

 

 

 

 

 

Comments are closed.