Brød – 3 grove i langpanne

Utgangspunkt for oppskriften: https://meny.no/oppskrifter/Bakst/Brod/brod-i-langpanne/

3 brød

Laget 1. gang 1/11-2020
Tar ca 3 timer å lage inntil de er ferdig stekt

Meget godt brød, men kunne vært noe grovere – prøv derfor med justert oppskrift neste gang

Justert 7/11-20

Ingredienser

  • 1,3 l vann ca 40 grader
  • 10 gr tørrgjær (1 pk = 13 gr)
  • 900 g fullkornshvetemel
  • 950-975 g hvetemel (7/11-20: 775 gram)
  • 0,75 dl solsikkekjerner (7/11-20: 1 dl)
  • 0,75 dl linfrø (7/11-20: 1 dl)
  • 2 ts salt (7/11-20: 0 ts – glemte det, får se hvordan det påvirker smaken)
  • 0 gram Sammalt grov (7/11-20: 125 gr)

 

Slik gjør du

  • Bland de tørre ingrediensene raskt sammen.
  • Tilsett lunkent vann og elt deigen godt. La heve i ca 1 time.
  • Kna deigen og form 3 brød. Legg dem ved siden av hverandre på bakepapir i langpannen. La etterheve i ca 30 min. Sett ovnen på 210 grader.
  • Pensle brødene med vann og dryss over litt linfrø. Stek på nederste rille i ovnen i 50-60 minutter. Hvis brødene blir for mørke i fargen kan du legge et bakeark over mot slutten av steketiden. Kjennes brødene tunge kan det være at de må steke litt lenger.

Alle bildene er av brødbaksten søndag 1. november 2020:

 

Comments are closed.